Toon submenu
Scholen

Laat iemand met een handicap zijn/haar verhaal brengen in je klas. Rechtstreeks contact heeft een sterk effect. Het kan je leerlingen of studenten warm maken voor inclusie!

Waarom een getuige uitnodigen?

Het doel van de getuigenissen in scholen is een andere kijk op handicap tot stand brengen bij de Vlaamse jeugd. Dit doen we door studenten tijdens de les rechtstreeks in contact te brengen en te confronteren met mensen met een handicap. We willen hen op een andere manier laten denken, kijken en handelen tegenover mensen met een beperking, we willen mensen warm maken voor inclusie.

Organiseert je school iets over diversiteit en handicap? Een projectdag? Wil je naar aanleiding van een lessenreeks over handicap iemand uitnodigen? Wil je de leerlingen voorbereiden op de werkvloer? Vraag dan bij GRIP een getuigenis aan.

Praktisch

Wie?

De getuigenissen hebben de bedoeling om te werken rond 'kijk op handicap'. Vanuit een persoonlijk verhaal geven we impliciet de visie van GRIP weer op handicap. Dit is per definitie handicapoverstijgend.

Inhoud:

Over het algemeen vertelt een getuige zijn/haar persoonlijk verhaal. Het spreekt voor zich dat er op vraag kan gesleuteld worden aan de getuigenis.

Duur:

Een getuigenis duurt ongeveer 2 lesuren. In afstemming kunnen de uren aangepast worden.

Prijs:

Vanaf 1 januari 2023 kost een getuigenis 85 euro. Na afloop bezorgen we de school een factuur met het verschuldigde bedrag. Bij annulatie vragen we een administratieve kost van 35 euro. 

Klik hier om jouw getuigenis aan te vragen. Wij ontvangen het ingevulde formulier bij voorkeur een maand op voorhand.

Je krijgt zo snel mogelijk een bericht met daarin de gegevens van de persoon die in jouw klas zal komen getuigen. Vervolgens kun je met hem of haar alle nodige praktische afspraken maken.

Nog vragen? Neem dan contact op met Marie Aeles.

Verberg submenu