Beeldvorming

Welk beeld je hebt van mensen met een handicap, beïnvloedt je houding en gedrag tegenover hen. Voor een groot deel zijn het de media die dat beeld vormen, bevestigen of veranderen.

GRIP pleit ervoor dat men personen met een handicap niet voorstelt als zielige slachtoffers of bovenmenselijke superhelden, maar als gewone burgers in gewone programma's.

9 februari 2017 - GRIP presenteert de film 'Margarita, with a straw' op woensdag 15 maart tijdens het jaarlijkse Disability Filmfestival in Leuven. De film is niet te koop in de handel, een unieke gelegenheid om erbij te zijn.

13 december 2016

Met deze campagne roept UNIA mensen met een handicap op om voor hun rechten op te komen. De campagne bestaat uit een filmpje, 4 posters en een folder.

Didier Peleman schreef een prachtig boek met gedichten en korte tekstjes. Voor GRIP is de inhoud heel bekend, want ze sluit heel nauw aan bij onze visie. Maar wat doet dit boek met iemand die niet met handicap bezig is?Didier peleman

 

3 oktober 2016 – Hoe kijk ik kritisch naar de manier waarop handicap in de media komt? Hoe geef ik mijn mening in een artikel. Je leert er meer over tijdens onze vorming media-analyse op 24 oktober.

IMG 0550

Wie zin heeft in een ontspannen avondje film kan van 7 tot en met 11 maart terecht in het provinciehuis in Leuven.  Samen met de KULeuven en de Provincie Vlaams-Brabant nodigen we jullie uit voor de zesde editie van het Disability Filmfestival. GRIP neemt voor de vijfde maal het meterschap van een filmavond op zich.

gelijke kansen