24 juli 2017 - Op vrijdag 23 juni organiseerden we een studienamiddag over de Inclusiespiegel Vlaanderen 2016 van GRIP. In dit artikel vind je een sfeerfilmpje, de powerpoints en persaandacht.

Kloof

De Inclusiespiegel Vlaanderen 2016 is de jongste publicatie van GRIP. Ze geeft een beeld van de maatschappelijke participatie van personen met een handicap in Vlaanderen. Ze vergelijkt die ook met de situatie van 8 à 10 jaar geleden. Dit gebeurt aan de hand van cijfers van de overheid zelf.

Telkens worden de cijfers voor personen met een handicap naast die van personen zonder handicap gelegd. Zo krijgen we een idee over de kloof tussen beiden en de afstand van personen met een handicap tot de positie van personen zonder handicap. 

Nieuwsgierig?

Of je er nu wel of niet kon bij zijn op 23 juni: wie een indruk wil krijgen van de studienamiddag, kan nu ons filmpje op youtube bekijken:

GRIP Voorstelling inclusiespiegel 23 juni 2017

 

Wat kwam er aan bod op de studienamiddag?

  • Katrijn Ruts van GRIP stelde de Inclusiespiegel voor.
  • Leen Sebrechts van de Universiteit van Antwerpen belichtte monitoring van de situatie van personen met een handicap vanuit wetenschappelijke hoek.
  • Jo Noppe van de Studiedienst van de Vlaamse Overheid besprak wat in de toekomst zal worden ondernomen rond cijferverzameling vanuit de overheid.

Wil je meer weten, bekijk dan de powerpoints van hun lezingen:

De dag zelf was er ook aandacht vanuit de pers:

Bekijk ons persbericht.

Bekijk de Inclusiespiegel Vlaanderen 2016

 

 

gelijke kansen