Gelijke Rechten voor Iedere Persoon
met een handicap (GRIP vzw)

Jongetje met down syndroom in een lijstGRIP is een burgerrechtenorganisatie van en voor mensen met een handicap. Ons doel is gelijke rechten én kansen voor iedereen. Lees meer over GRIP...

 

De eerste nieuwsbrief van het Expertisecentrum Onafhankelijk Leven, waar GRIP aandeelhouder van is, staat vol interessante informatie over directe financiering. Lees meer en abonneer je gratis op deze nieuwsbrief!

logo EOL"Van harte welkom op de nieuwsbrief van het Expertisecentrum Onafhankelijk Leven! Via deze nieuwsbrief willen we u informeren over het bestaan, de werking en de resultaten van dit nieuwe initiatief." Zo opent het Expertisecentrum Onafhankelijk Leven haar eerste nieuwsbrief.

Na een voorwoord kan je allereerst iets lezen over de missie, visie en ontstaansgeschiedenis van het Expertisecentrum. Daarna gaat men in op de werking van de organisatie en de samenwerking tussen de aandeelhouders.

Het meer inhoudelijke deel van de nieuwsbrief geeft heel wat informatie over directe financiering. Een eerste en een tweede artikel verwijzen naar eigen onderzoek vanuit EOL: je krijgt een stand van zaken van directe financiering in maar liefst 12 Europese landen.

Vervolgens geeft men een stand van zaken en een standpunt over het PGB experiment in Vlaanderen.

Jurist Jos Huys sluit de nieuwsbrief af met nieuws en een kritische noot over de eerste uitvoering van het decreet over zorg- en bijstandsverlening.

Meer informatie:

gelijke kansen