Persoonlijke AssistentieBudget (PAB)

Het Persoonlijke AssistentieBudget (PAB) is een som geld waarmee je assistenten kan tewerkstellen. Hierdoor kun je zelf beslissen wanneer je ondersteuning krijgt, waar en voor welke soort zaken. Je kan ook zelf kiezen wie je helpt. Met een PAB hou je als persoon met een handicap zelf de touwtjes in handen.  

3 februari 2017 - De Gezinsbond is een middenveldorganisatie die de belangen van gezinnen verdedigt. In het tijdschrift 'De Bond' verschijnen getuigenissen, informatie en dossiers. GRIP werkte met hen samen om persoonlijke assistentie voor inclusie in de kijker te zetten.

16 december 2016 - Ondanks de duidelijke opdracht van het VN-comité in Genève om in te zetten op persoonlijke assistentie, blijft PAB voor kinderen en jongeren onbereikbaar. Journaliste Veerle Beel van De Standaard liet 3 gezinnen aan het woord. Van 1 verhaal werd ook een filmpje gemaakt.cartoon persoonsgebonden budget pgb

Zo heet het gloednieuwe boek van Annemie Heselmans. Lees ons interview met haar, over haar boek, de gezondheidszorg, haar Persoonlijke AssistentieBudget,... Op 5 november signeerde zij op de boekenbeurs in Antwerpen aan de stand van Overamstel uitgevers (410). leven20loopt20op20wieltjeskopie

7 maart 2016 - Nieuwe cijfers tonen aan dat ook in 2015 slechts mondjesmaat nieuwe PAB's werden toegekend. Het aantal gaat er zelfs op achteruit. Dat terwijl men weet dat de wachtlijst voor PAB onverminderd blijft aangroeien. 

10/02/2016 - In de pers weer een signaal over hoe enorm groot het gebrek aan recht op ondersteuning is in het welvarende Vlaanderen. De overheid slaagt er zelfs niet in om alleenstaande mama's met jonge kinderen met een handicap de ondersteuning te geven die nodig is.

gelijke kansen