3 februari 2017 - De Gezinsbond is een middenveldorganisatie die de belangen van gezinnen verdedigt. In het tijdschrift 'De Bond' verschijnen getuigenissen, informatie en dossiers. GRIP werkte met hen samen om persoonlijke assistentie voor inclusie in de kijker te zetten.

Getuigenis van een mama:

In De Bond van 20 januari 2017 verscheen 'Een mama getuigt'. Een verhaal van een mama die ontslag moet nemen om haar zoontje recht op onderwijs te kunnen geven.

De jongen staat al jarenlang op de wachtlijst voor een Persoonlijke AssistentieBudget. Persoonlijke assistentie is nodig om voor dit kind een recht op inclusief onderwijs te kunnen garanderen.

Na jaren ploeteren met stagiaires, vrijwilligers, vrienden en familie ziet deze jonge mama zich genoodzaakt om haar carrière vaarwel te zeggen. 

Lees

.

Analyse en interview met GRIP

In De Bond van 3 februari 2017 verscheen 'Een beleid dat kiest voor inclusie, denkt toekomstgericht'. Een interview met Katrijn Ruts, stafmedewerker van GRIP, over persoonlijke assistentie en persoonsvolgende financiering. 

We vertellen wat PAB is, PVF, PVB, BOB, RTH, enz. Want met de komst van de persoonsvolgende financiering is het er nog moeilijker op geworden.

We geven natuurlijk ook onze kritische visie mee over onder meer inzet van je sociaal netwerk, de wachtlijsten, en het feit dat de overheidsbudgetten voor minderjarigen nog steeds vastgeklonken blijven aan de instellingen.

Lees

Werk mee met De Gezinsbond:

De Gezinsbond is met veel thema's bezig. Momenteel maakt ze een dossier over de wachttijden om een verhoogde kinderbijslag te krijgen. Ze zoekt daarvoor zoveel mogelijke getuigenissen.

GRIP gaat graag in op de vraag om de oproep te ondersteunen. Ook wij vinden een vlotte toekenning van de verhoogde kinderbijslag heel belangrijk.

Oproep van de Gezinsbond:

'Ben jij ouder van een kind met een handicap? En krijg je verhoogde kinderbijslag voor je kind? Zo ja, heb jij langer dan 3 maanden moeten wachten op de toekenning of herziening?

Dit mag in de toekomst niet meer gebeuren. Daarom wil de Gezinsbond deze achterstand aanklagen.

Help jij ons mee? Bezorg jouw ervaring via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Uiteraard blijft je verhaal vertrouwelijk.'

www.gezinsbond.be

 

 

gelijke kansen