Wachtlijsten

Van een recht op ondersteuning is in Vlaanderen geen sprake. De lange wachtlijsten voor een plaats in een voorziening of voor een Persoonlijke AssistentieBudget (PAB) illustreren dit. Deze realiteit verhindert gelijke kansen voor personen met een handicap.

22 juli 2017 - Heb je een minderjarig kind met een handicap? Dan is het 6 keer moeilijker om een PAB te krijgen om je kind bij jou te laten opgroeien dan een plaats in internaat of semi-internaat. Dat moet én kàn anders! 

25 januari 2017 - Voormalig Vlaams minister van welzijn en huidig grote baas van Emmaüs-groep Inge Vervotte gaf afgelopen weekend een interview in de krant De Morgen. Voor dit interview krijgt ze van GRIP een trofee voor wereldvreemdheid.Inge Vervotte 630x477

1 juni 2016 - Op ondersteuning.... maar ook op een trendbreuk. Want de laatste cijfers van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) maken duidelijk dat er ook in 2015 vooral is ingezet op meer plaatsen bij voorzieningen.

17/04/2015 

Een alarmerend bericht in De Morgen van 15/04/2015: '2848 meerderjarige Vlamingen met een handicap wachten eind 2014 op een Persoonlijke Assistentiebudget. Eind 2013 waren dat er 2.666. Een stijging dus van 7% op een jaar tijd. Dat zou blijken uit een antwoord van Jo Vandeurzen op een parlementaire vraag van Elke Van den Brandt (Groen).' 

Crisisbeleid fnuikt inclusie van personen met een handicap

Nu ook rechtszaak over vraag naar persoonlijke assistentiebudget

16/09/2014: Voor de vierde keer klaagt een ouder van een persoon met een beperking de overheid aan om de manier waarop met hun nood wordt omgegaan, bericht De Standaard op 16 september 2014. Deze keer gaat het niet om een vraag naar 'opvang' maar wel naar ondersteuning om een inclusief leven te kunnen leiden. 'Ook dit zijn dringende vragen', stelt de burgerrechtenorganisatie GRIP vzw.

gelijke kansen