Op woensdag 25 en donderdag  26 januari 2017 organiseren DLA Piper en Mental Disability Advocacy Center (MDAC), in samenwerking met GRIP, een training voor advocaten en belangenverdedigers over het voeren van rechtszaken voor kinderen met een verstandelijke beperking.

 

 

GRIP wijst hiermee op het belang die rechtszaken hebben om rechten van personen met een handicap om te zetten van wetteksten naar uitvoering in de realiteit. We denken hierbij aan de rechtszaak over tolken Vlaamse Gebarentaal in 2011. Vanuit personen met een handicap en organisaties van personen met een handicap wordt dit instrument te weinig benut.

 

Deze training heeft tot doel kennis en vaardigheden bij te brengen over het mensenrechtenkader voor personen met een handicap en het voeren van strategische rechtszaken. Er wordt onder meer stilgestaan bij de praktijk van inclusief onderwijs in Vlaanderen en de juridische knelpunten die daarbij kunnen opduiken (inschrijvingsrecht, recht op redelijke aanpassingen, …).

Datum: woensdag 25 en donderdag 26 januari.

Plaats: DLI Piper Belgium, Brusselstraat 59, 2018 Antwerpen.

Gratis + accreditatie Orde van Vlaamse Balies.

Info en inschrijving: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen ook Patrick Vandelanotte, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 02/214.27.60

gelijke kansen