22 okt 2020
naar de website
GRIP stelt voor: #inclusie#werk
Voor de meeste mensen is werken een belangrijk onderdeel van hoe ze  hun leven uitbouwen. Voor mensen met een handicap is dit niet anders. GRIP stelt vast dat zij in Vlaanderen nog te vaak worden uitgesloten van de arbeidsmarkt. Toch zijn er veel inspirerende verhalen.
Webinars naar aanleiding van de lancering van de brochure #inclusie#werk
"Onze regeringen moeten recht op ondersteuning respecteren"
Hoe verging het personen met een handicap tijdens het coronabeleid? Daarover ging het deze maand in het Vlaams Parlement. Wat vindt GRIP? 
Persoonlijke assistent: over een topjob gesproken
Met haar budget in de hand kon Gabria (20 jaar) Nena aanwerven. Zij bouwt nu elke dag aan haar eigen leven.  
Wachtlijsten voor personen met een handicap: een pure schending van de mensenrechten… maar in Vlaanderen is dat geen probleem dat opgelost moet worden
We zeggen het bewust laconiek. Er is weer even aandacht voor de wachtlijsten voor zorg en ondersteuning van personen met een handicap. Vorige week kwam dit aan bod in de coronacommissie van het Vlaams parlement en Goedele Devroy maakte een reportage over die ellenlange wachtlijsten in de zorgsector (op 23 september om 21u24, verscheen dit in Pano op één)
"Vanaf nu is het wij": rappen voor inclusie
20 jaar GRIP in 2020. We duiken maandelijks in ons rijke archief en brengen voorbije acties en campagnes terug onder de aandacht.

In het verkiezingsjaar 2019 lanceerde GRIP de rap  "Vanaf nu is het wij". Mensen met een  handicap rappen over de vele drempels die er zijn om als volwaardige burgers deel te nemen aan de samenleving. 
Vooruitgangstraat 323, 1030 Brussel
T 02 / 214 27 60 • info@gripvzw.be