Hapklaar actiemateriaal voor leerkrachten, om het thema handicap te integreren in je lessen. Door jongere generaties te laten kennismaken met diversiteit en inclusie, draag je bij tot een meer diverse en inclusieve samenleving. Doe mee, samen staan we sterker!

 
 • Getuigenissen

  Laat iemand met een handicap zijn/haar verhaal brengen in je klas. Rechtstreeks contact heeft een sterk effect. Het kan je leerlingen of studenten warm maken voor inclusie!

 • Lespakketten en spelletjes

  Met deze lespakketten en educatieve spelen kun je aan de slag in de klas over diversiteit, handicap en inclusie. Veel succes ermee!

  OPROEP: Was jij als leerkracht al actief in de klas rond inclusie van mensen met een handicap? Ontwikkelde je zelf al eens een educatief pakket, project of een leuk spel? Dan kun je dit delen met andere leerkrachten. Stuur een digitale versie van je pakket met de nodige bijlagen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alvast bedankt voor je bijdrage!
 • Over inclusief onderwijs

  Interessante literatuur over diversiteit en inclusie in het onderwijs. Klik op de titel voor een korte inhoud van het boek en de plaats waar je het mogelijk kan vinden.

 • Media/Diversen

  Beeldmateriaal voor in de klas en info over verder studeren met een handicap.

 •  

  gelijke kansen