9 februari 2017 - GRIP presenteert de film 'Margarita, with a straw' op woensdag 15 maart tijdens het jaarlijkse Disability Filmfestival in Leuven. De film is niet te koop in de handel, een unieke gelegenheid om erbij te zijn.

Tussen beeld en daad

Beelden doen meer dan de werkelijkheid tonen zoals ze is. Ze zetten de kijker aan om na te denken over wat hij ziet. Deze gedachten hebben een grote invloed op hoe mensen zich gedragen. Daarom is het belangrijk stil te staan bij de manier waarop mensen met een handicap worden afgebeeld. Het Disability Filmfestival is dan ook meer dan een gewone filmweek. We dagen mensen uit om na te denken over beeldvorming en hierover in dialoog te gaan.

Margarita, with a straw

De regisseur zegt over de film "Als het leven je citroenen biedt, kan dat bitter en zuur zijn of je kan er een lekkere Margarita mee maken." Dit zegt heel veel over beeldvorming. Een handicap kan het leven moeilijker maken, maar er is meer dan de handicap. Ook voor Laila, een jonge, enthousiaste, rebelse, Indische vrouw. Ze studeert aan de Universiteit van Dehli en schrijft teksten voor de schoolband. Haar reis naar New York wordt een ontdekkingstocht naar haar geaardheid. Ze wordt er verliefd op Khanum, een meisje dat ze ontmoet tijdens een betoging. Laila is geboren met een hersenverlamming, Khanum is blind. De film is echter veel meer dan het verhaal van twee mensen met een handicap.

Praktisch

Het Disability Filmfestival gaat door in Leuven van 13 tot en met 17 maart. Het festival is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dit kan via de website. Op maandagavond gaat de film door in de Kinepolis Leuven. De overige films zijn te zien in het Provinciehuis Vlaams Brabant. De locaties zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De film van dinsdagavond wordt ondersteund door audiodescriptie. Op aanvraag worden ADL-assistentie en tolken Vlaamse Gebarentaal voorzien. Er kan gebruik gemaakt worden van begeleiding van en naar het station. Aangepast vervoer dient aangevraagd te worden voor 25 februari. Meer informatie vind je op de website. Voor vragen en suggesties kun je contact opnemen met de organisatoren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer info en inschrijven: www.disabilityfilmfestival.be

gelijke kansen