3 oktober 2016 – Er wordt veel gepraat over leerlingen met een handicap in het gewoon onderwijs. Maar wat vinden zij er zelf van? We stuurden Bert Gabriëls op pad en filmden zijn ontmoetingen.

In de film maken we kennis met Maren (3de kleuterklas), Yousef (5de leerjaar), Brent (6de middelbaar) en Dorien (werkende twintiger). Vier verschillende mensen met elk een eigen verhaal. Eén ding hebben ze gemeen, ze volgen les in een gewone school.

Maren doet alles wat haar klasgenootjes doen. Soms heeft ze wat meer tijd nodig, maar da’s heel gewoon. Yousef voelt zich niet anders dan zijn vriendjes op school. Ze kennen hem al lang en waar nodig helpen ze een handje. Bij Brent is inclusief onderwijs zo ingeburgerd dat hij niks anders meer wil. Hij is zo overtuigd dat hij de boodschap mee wil uitdragen. Voor Dorien betekent gewoon onderwijs de opstap naar werk en participeren in de samenleving.

Deze kinderen en jongeren vinden inclusief onderwijs duidelijk de moeite waard. In het filmpje zien we de visie van GRIP door de ogen van ervaringsdeskundigen. Inclusie is een meerwaarde zowel voor mensen met als zonder handicap. Een inclusieve samenleving begint al op de schoolbanken. Daarom “Gewoon samen naar school. We gaan er samen voor.’

Info: 

gelijke kansen