VN-Verdrag Inzake de Rechten van Personen met een Handicap

Toon submenu
VN-Verdrag Inzake de Rechten van Personen met een Handicap

Mensen met een beperking zijn mensen met rechten, net als ieder ander. Om dit te verzekeren is er een mensenrechtenverdrag voor mensen met een beperking: het VN-Verdrag inzake de Rechten van Personen met een Handicap (VRPH).

 

De tekst van het VN-Verdrag inzake de Rechten van Personen met een Handicap.

Lees hier VN-Verdrag inzake de Rechten van Personen met een Handicap in het Nederlands.

Rapporten over het VN-Verdrag in België

In 2011 verscheen het eerste Belgisch rapport over het VRPH.

GRIP schreef een schaduwrapport, dat in 2012 uitgegeven werd in boekvorm.

Het Comité voor de rechten van personen met een handicap heeft het initiële verslag van België onderzocht en in oktober 2014 een reeks slotopmerkingen en aanbevelingen aangenomen.

Artikels over vn-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap:

Werk Het recht op werken scherp gesteld Het recht op werken scherp gesteld Het VN-Comité maakt duidelijk hoe we het recht op werk voor personen met een handicap best toepassen. 19 jan 2024 / Patrick Vandelanotte Mensenrechten Drie december is geen feestdag voor mensen met een handicap Drie december is geen feestdag voor mensen met een handicap GRIP schijft een schaduwrapport … en merkt veel pijnpunten bij inclusie en mensenrechten voor personen met een handicap. 01 dec 2023 / Patrick Vandelanotte VN-Verdrag Mijn handicap, mijn rechten! Omdat we geen tweederangsburgers zijn. Mijn handicap, mijn rechten! Omdat we geen tweederangsburgers zijn. 20 jaar GRIP in 2020. We duiken maandelijks in ons rijke archief en brengen voorbije acties en campagnes terug onder de aandacht. Op 3 december 2013, Internationale Dag voor Mensen met een Handicap ... 19 dec 2020 / Marie Aeles Mensenrechten VN-Verdrag Word vrijwilliger in het Netwerk Mensenrechten Word vrijwilliger in het Netwerk Mensenrechten 23 okt 2019 / Marie Aeles Wonen VN-Verdrag 10 punten om te respecteren 10 punten om te respecteren Het recht om te wonen en leven in de maatschappij en voldoende ondersteund worden: hoe kan men dit waarmaken? 01 jul 2019 / Katrijn Ruts Mensenrechten VN-Verdrag Het VN-Comité publiceerde zijn vragenlijst voor België Het VN-Comité publiceerde zijn vragenlijst voor België VN stelt kritische vragen over inclusie in Vlaanderen 04 jun 2019 / Xavier Deruytter Mensenrechten VN-Verdrag GRIP overlegt met VN-Comité in Genève GRIP overlegt met VN-Comité in Genève Op vrijdag 29 maart 2019 kaartte GRIP een aantal pijnpunten aan over het VN-Verdrag handicap. 18 apr 2019 / Patrick Vandelanotte Mensenrechten VN-Verdrag Opleiding voor (mensenrechten)activisten Opleiding voor (mensenrechten)activisten Binnenkort start weer een training ‘Leren organiseren voor sociale verandering’. Wat, waar, hoe? We interviewden Roel Stynen van organisator Tractie. 12 nov 2018 / Katrijn Ruts
1 2
Verberg submenu