21 okt 2021
naar de website
Film congres Ik ♥ inclusie
Op 8 en 9 oktober vierden we 20 jaar GRIP met het tweedaagse congres Ik ♥ inclusie. 

Uren beeldmateriaal werden gebundeld in deze unieke sfeerfilm die een mooi beeld geeft van 2 dagen congres. Een grote dankjewel aan alle vrijwilligers, experten en iedereen achter de schermen die heeft meegewerkt. 

Veel kijkplezier!
20 jaar Persoonlijke Assistentie: Muriel en Freija
Muriel: “Persoonlijke assistentie heeft mijn leven volledig veranderd”. Freija: “Het is een heel zinvolle job die me veel voldoening geeft”
Film: Gelijke rechten 2000-2020: 20 jaar GRIP
Deze film neemt je mee in het boeiende verhaal van mensen met een beperking die in 2000 in Vlaanderen opkwamen voor gelijke rechten en gelijke kansen. 
Xena en Sara: “Sterke vrouw. Tsjakaaa!”
Xena is 20 jaar en studeert orthopedagogie aan Hogeschool UCLL. Sara is haar persoonlijke assistent. Xena: “Sara is de braafste van de wereld!” Sara: “Ik probeer de taal van inclusie uit te dragen. Dat komt enerzijds vanzelf, uit mijn buik, en is tegelijkertijd nog vaak een zoektocht.”
"Bergen wilskracht nodig om zelfstandig te wonen"
In deze interviewreeks brengen we de knelpunten in kaart van het woonbeleid voor personen met een handicap. Dat het recht op wonen niet zomaar verworven blijkt, ervaart ook Tim Agterbos
#meerambitievoorinclusiefonderwijs
1 september 2021: een nieuw schooljaar met heel wat uitdagingen voor leerlingen en leerkrachten maar ook voor onze minister van onderwijs Ben Weyts
België hinkt op twee benen
Lies Vanpeperstraete klaagt in een open brief aan minister Karine Lalieux terecht de archaïsche regelgeving integratiegemoetkoming aan. 
Handicap in de beheersovereenkomst : een dubbelinterview met Karen Donders en Benjamin Dalle
Persoonlijke assistentie: wettelijk geregeld
Al 20 jaar krijgen mensen met een handicap in Vlaanderen via persoonlijke assistentie grip op het eigen leven. 
Vooruitgangstraat 323, 1030 Brussel
T 02 / 214 27 60 • info@gripvzw.be