GRIP zoekt vrijwilligers voor het Getuigennetwerk

GRIP zoekt vrijwilligers voor het Getuigennetwerk

Loop jij ook warm voor inclusie en voor gelijke rechten van personen met een handicap? Ben je niet bang om je eigen ervaringen en kennis voor een groep te brengen?

Het Getuigennetwerk, al 14 jaar actief

Met het Getuigennetwerk willen we een positieve en correcte beeldvorming over mensen met een handicap teweeg brengen. Het netwerk is actief in het onderwijs en bij verenigingen. We zijn op zoek naar nieuwe verhalen, nieuwe mensen... mensen met een handicap en hun familie om vanuit eigen ervaringen en kennis hun levensverhaal te vertellen.

Het Getuigennetwerk is een klein maar actief netwerk; zo waren we in 2018 bijvoorbeeld 43 keer te gast in scholen en werden er 5 getuigenissen gebracht bij verenigingen.

Wil je meer lezen? Volg dan deze link.

foto Getuigendag 2018

Iets voor jou?

foto Getuigendag 2018
  • Je staat achter de inclusievisie en doelstellingen van GRIP? check
  • Je praat graag voor een groep? check
  • Je bent graag on-the-road? check
  • Je komt af en toe eens graag naar Brussel voor een vorming? check

Kandidaat-vrijwilligers worden uitgenodigd voor een kennismakings- en verkenningsgesprek. In een volgende stap wordt er een vrijwilligerscontract afgesloten. GRIP zorgt voor individuele ondersteuning en vorming. Bovendien krijg je voor elke getuigenis een vrijwilligersvergoeding en een vergoeding voor je reisonkosten.

Via deze link kan je kennismaken met een aantal collega-getuigen.

Interesse? Stuur dan een mailtje naar Marie of bel op 02/214 27 60.

foto met bord 'gelijke rechten'

Op een andere manier aansluiten, dat kan ook...

foto met bord 'gelijke rechten'

Je kan op verschillende manieren meewerken met GRIP. Want zonder vrijwillige medewerkers staan we nergens. Een kern van ervaringsdeskundigen is actief binnen onze organisatie en stuurt de dossiers, standpunten en acties aan. Ook mensen zonder handicap voeren mee actie, delen hun expertise als raadgever en helpen bij activiteiten.

Lees hier meer over het vrijwilligerswerk van GRIP.

Gerelateerde artikels

Verberg submenu