GRIP in 2022: een terugblik

GRIP in 2022: een terugblik

Ook in 2022 zette GRIP volop in op inclusie. 

10 centrale acties in 2022

  1. Het nieuwe meerjarenplan 2022|2026 ging van start. We verzorgden hierbij de aangewezen communicatie en afstemming.
  2. We verkenden een reeks samenwerkingen in het kader van het nieuwe meerjarenplan.
  3. We werkten aan een sterk onderbouwde beleidsnota ter ondersteuning van ons pleidooi voor een decretale verankering van het recht op ondersteuning.
  4. GRIP was partner van de REVA-beurs in Gent die dit jaar in het teken stond van tewerkstelling. Tijdens de REVA-beurs verzorgden we een politiek debat en 3 workshops.
  5. GRIP zette via samenwerkingen in op projecten die hefbomen realiseren voor inclusief werk. Zo waren we in 2022 structurele partner van de projecten Hands-on Inclusion en Change4Inclusion, twee ESF-projecten die werkgevers ondersteunen om inclusieve werkplekken te creëren.
  6. Binnen onderwijs wordt het leersteundecreet heel bepalend voor de toekomst van het inclusief onderwijs. GRIP bleef met gerichte acties aandringen op meer ambitie voor inclusief onderwijs.
  7. Om ons te versterken op vlak van juridische strategieën, organiseerden we 3 aanloopsessies voor een juridisch netwerk binnen GRIP, met deelname van ervaringsdeskundigen én juridische experten.
  8. 2022 was voor NOOZO het eerste jaar als onafhankelijke vzw. GRIP bleef bijdragen aan de werking van NOOZO om zo verder mee te bouwen aan een sterke adviesraad handicap.
  9. Op lokaal vlak startten we met een Bruispunt voor inclusie in Brugge.
  10. We hebben stappen vooruit gezet op het vlak van kruispuntdenken, met onder meer het aannemen van een visietekst en deelname aan het project rond LGBTQI en handicap (in samenwerking met onder meer Çavaria, Inter en Konekt).

Jaaroverzicht 2022

Het jaaroverzicht gidst u door de hoogtepunten van het afgelopen jaar. 

Ontdek het hier

Jaarverslag 2022

Nog meer inspiratie nodig?

Lees hier het volledige jaarverslag 2022 in pdf.

 

Verberg submenu