GRIP stelt voor Netwerk Ervaringsdeskundigen Werk (NEW)

Werk GRIP stelt voor Netwerk Ervaringsdeskundigen Werk (NEW)

Het Netwerk Ervaringsdeskundigen Werk (NEW) zorgt ervoor dat werkgevers in gesprek kunnen gaan met ervaringsdeskundigen met een beperking en/of gezondheidsproblemen.

We geloven erin dat heel wat werkgevers werk willen maken van een inclusieve werkvloer. En dus mensen met een beperking en/of gezondheidsproblemen kansen willen geven op een volwaardige job.

NEW biedt werkgevers de kans om met een ervaringsdeskundige in gesprek te gaan over inclusie van mensen met een beperking en/of gezondheidsproblemen op de werkvloer.

Dit is een kwestie van organisatie. Met NEW zorgen we ervoor dat ervaringsdeskundigen binnen een duidelijk kader actief kunnen zijn in contacten met werkgevers en in de dienstverlening naar werkgevers.

NEW vertrekt vanuit het geloof in de waarde van ervaringsdeskundigheid. Het netwerk bestaat uit mensen met een beperking en/of gezondheidsproblemen die werken in een betaalde job. Met andere woorden: mensen die kunnen spreken over en vanuit hun eigen ervaring op de werkvloer.

Aanbod voor werkgevers

Werkgevers die willen inzetten op inclusie bieden we de mogelijkheid om hierover in gesprek te gaan met een ervaringsdeskundige. Het zijn mensen met een beperking en/of gezondheidsproblemen die werken in het gewone arbeidscircuit. Ze spreken over inclusief werk vanuit de eigen ervaring op de werkvloer.

Gesprekken met deze ervaringsdeskundigen stellen we niet gelijk aan de dienstverlening waarop bedrijven of organisaties beroep kunnen doen bij de stappen die ze ondernemen rond inclusief werk. Het is een andere benadering. Het kan aanvullend of in combinatie met de dienstverlening (bijvoorbeeld vanuit het Gespecialiseerd Team Bemiddeling (GTB)).

De ervaringsdeskundigen kunnen hun inbreng ook doen binnen vormingsmomenten (bijvoorbeeld voor een personeelsgroep of op een studiedag). We staan open voor andere initiatieven die ervaringsdeskundigen verbinden met werkgevers.

Nodig een ervaringsdeskundige werk uit in uw bedrijf of bij uw organisatie.

NEW is een initiatief van GRIP in samenwerking met Gespecialiseerd Team Bemiddeling (GTB).

Verberg submenu