Eén stem voor Gelijke Kansen

Gelijke kansenbeleid Mensenrechten Eén stem voor Gelijke Kansen

Samen met andere organisaties lanceerden we eenstemvoorgelijkekansen.be. Je vindt er info over wat de politieke partijen zeggen en doen over gelijke kansen.  

De verkiezingen van 9 juni betekenen een cruciaal moment voor gelijke kansen in Vlaanderen. GRIP vzw, RoSa vzw, de Vrouwenraad, çavaria, Kif Kif, Netwerk tegen Armoede en Ella vzw sloegen de handen in elkaar om vanuit eigen expertise de partijprogramma’s van de zeven grootste Vlaamse partijen grondig te analyseren.

Vijf thema's onder de loep

Wil je weten of en hoe de thema’s gender, LGBTI , racisme, handicap en armoede aan bod komen in de verschillende partijprogramma’s? Wij lichten uit welke ideeën en visie de verschillende partijen naar voren schuiven en hoe ze werk willen maken van gelijke kansen.

De volledige analyse van alle partijprogramma’s is te lezen op www.eenstemvoorgelijkekansen.be vanaf 7 mei.

Terugblik op afgelopen vijf jaar

Omdat partijprogramma’s weliswaar inzicht geven in de visie en prioriteiten van een partij, maar geen garantie bieden over het effectieve beleid, blikken we ook terug op de afgelopen legislatuur. Onze organisaties evalueerden het beleid van de afgelopen vijf jaar: welke maatregelen werden getroffen of net tegengehouden? Wat is de maatschappelijke impact hiervan op het vlak van gelijke kansen? Voor elk thema belichten we vijf speerpunten. Deze dossiers lanceerden we op de website op 25 april: https://www.eenstemvoorgelijkekansen.be

Ga zeker eens een kijkje nemen!

Gerelateerde artikels

Verberg submenu