Martin Luther King en GRIP hebben dezelfde droom

Martin Luther King en GRIP hebben dezelfde droom

20 jaar GRIP in 2020. In dit feestjaar duiken we maandelijks in ons rijke archief en brengen we voorbije acties en campagnes terug onder de aandacht.

“Ik heb een droom dat mijn kind ooit zal leven in een land waar het niet wordt beoordeeld op zijn handicap maar wel op zijn persoonlijkheid. “ 

 

Vandaag 20 januari is het Martin Luther King Dag in de Verenigde Staten. GRIP koos deze dag om stil te staan bij haar campagne van 2004.

We namen dat jaar Martin Luther King als boegbeeld in de campagne over diversiteit en respect in de hele samenleving.

Uit het persbericht: “In het streven naar gelijke rechten en kansen voor mensen met een handicap neemt GRIP een voorbeeld aan Martin Luther King. Een man die de strijd tegen discriminatie voerde tot aan zijn dood. 1 op 10 Belgen heeft een handicap. Toch is deze groep ondervertegenwoordigd op alle vlakken van het samen leven.

Over gelijke kansen in het onderwijs, op de werkvloer en in de vrije tijd kunnen we anno 2004, 40 jaar na Martin Luther King, nog niet spreken. Mensen met een handicap krijgen nog vaak te kampen met vooroordelen, discriminatie en uitsluiting. Een persoon met een handicap is in de eerste plaats echter een mens met mogelijkheden, beperkingen en een eigen persoonlijkheid, net als iedereen. Hoe lang moeten we nog dromen van een land waar mensen niet worden beoordeeld op hun handicap, maar op hun persoonlijkheid?”

Het campagnemateriaal bestond uit advertenties, affiches, boomerangkaarten, een radio- en TV-spot. 

Gerelateerde artikels

Verberg submenu