Kom uit de schaduw - Vecht voor gelijke rechten!

Kom uit de schaduw  - Vecht voor gelijke rechten!

20 jaar GRIP in 2020. We duiken maandelijks in ons rijke archief en brengen voorbije acties en campagnes terug onder de aandacht.

Op 10 februari 2003 lanceerde GRIP haar eerste mediacampagne: Kom uit de schaduw – Vecht voor gelijke rechten! De campagne was een oproep aan mensen met en zonder handicap: treed uit de schaduw en maak werk van gelijke rechten en kansen in de praktijk!

GRIP lanceerde deze campagne in het kader van het Europees Jaar van de Persoon met een Handicap.

 

In een eerste fase riepen we mensen met en zonder handicap op om in hun nabije omgeving, waar het kon, werk te maken van gelijke rechten en kansen. We riepen op om mee te doen, want samen staan we sterker.

 

Een tweede fase werd gelanceerd naar  aanleiding van de verkiezingen van 18 mei. Met de slogan “Luister naar het eisenpakket van de schaduwregering – stem voor gelijke rechten” riepen we iedereen op om bewust te  stemmen, om na te gaan welke politici en politieke partijen werk maken van gelijke rechten en kansen. GRIP kwam naar buiten met een eisenpakket dat we door zoveel mogelijk politici lieten ondertekenen.

Gerelateerde artikels

Verberg submenu