Word vrijwilliger in het Netwerk Wonen

Wonen Word vrijwilliger in het Netwerk Wonen

Wat is het?

Het Netwerk Wonen van GRIP is een netwerk van ervaringsdeskundigen die samenwerken voor het recht op wonen in de maatschappij. Dit is een heel breed thema, maar ons richtsnoer is de doelstelling uit het huidige meerjarenplan van GRIP: “We komen op voor een toegankelijke en betaalbare woning voor iedere persoon met een handicap”. Onze standpuntnota inclusief woonbeleid geeft onze visie en standpunten weer.

Wat doet het?

  • Samen acties bedenken en uitwerken om het recht op wonen na te streven. Beleidsbeïnvloeding en sensibilisatie.
  • We komen een paar keer per jaar samen. Maar wisselen ook veel uit via mail (bijvoorbeeld bewerken van documenten, inbreng van informatie…)
  • We wisselen info uit over de politieke actualiteit die invloed heeft op het recht op wonen van personen met een handicap, en delen kennis vanuit onze eigen ervaringen.
  • We zoeken naar samenwerking met andere organisaties, academici, beleidsmakers en individuele activisten.
  • Leden van dit netwerk vertegenwoordigen 

Iets voor jou?

Je staat achter de inclusievisie en doelstellingen van GRIP.

Je wil dat er meer werk wordt gemaakt van de rechten van personen met een handicap en je draagt graag je steentje bij tot het versterken van het recht op wonen in de maatschappij voor personen met een handicap.

Kandidaat-vrijwilligers worden uitgenodigd voor een kennismakings- en verkenningsgesprek.

Interesse? Stuur dan een mailtje naar Katrijn Ruts (katrijn@gripvzw.be), de stafmedewerker van GRIP die het Netwerk Wonen ondersteunt.

Gerelateerde artikels

vraag en antwoord: wonen vraag en antwoord: wonen Personen met een handicap hebben net als iedereen recht om te wonen en te leven in de maatschappij. GRIP moedigt de overheid aan om mensen met een handicap kansen te geven om in de maatschappij te lev ... 14 nov 2023 / Marie Aeles Ministers laten veertigers, vijftigers en zestigers jaren in rusthuizen zitten. Ministers laten veertigers, vijftigers en zestigers jaren in rusthuizen zitten. Joke (40) en Herman (62) wonen in een woonzorgcentrum omdat ze op de wachtlijst staan voor een PVB. GRIP sprak met hen. 25 nov 2020 / Katrijn Ruts Zullen personen met een handicap na corona zelf kunnen kiezen waar ze wonen? Zullen personen met een handicap na corona zelf kunnen kiezen waar ze wonen? Dit opiniestuk op knack.be pleit voor een beleid dat een leven in de maatschappij ten volle ondersteunt. Het kwam tot stand in samenwerking  met mensen uit het Netwerk Ondersteuningsbeleid van GRIP. 15 jun 2020 / Katrijn Ruts Standpuntnota 'Een inclusief woonbeleid' Standpuntnota 'Een inclusief woonbeleid' In Vlaanderen wordt niet aan het recht op wonen voldaan. Lees de visie en voorstellen van GRIP voor beleidsmakers. 31 jan 2020 / Katrijn Ruts Mensenrechten Wonen Ook praktijktest voor handicap Ook praktijktest voor handicap Het platform Praktijktesten Nu vraagt om praktijktesten in te voeren. Ook om discriminatie van personen met een handicap vast te stellen. 26 sep 2018 / Patrick Vandelanotte Wonen Wonen: dromen, drempels en hefbomen Wonen: dromen, drempels en hefbomen Iedereen heeft recht op een eigen woonplek midden in de maatschappij. Jan en Léticia, Guny, Dominiek, Geert, Thomas en Katy vertellen hun ervaring met het realiseren van hun woondroom. Inspirerende ge ... 06 mrt 2018 / Katrijn Ruts Wonen Een huis, een thuis, maar geen tehuis Een huis, een thuis, maar geen tehuis In onze nieuwste publicatie #inclusie#wonen laten we 5 mensen aan het woord. Zij vertellen hoe ze inclusief wonen waarmaken in de praktijk. 11 dec 2017 / Katrijn Ruts Wonen Nog veel werk voor het woonbeleid Nog veel werk voor het woonbeleid Dat is de algemene conclusie van het debat over Wonen van GRIP op 22 april. Dit was een activiteit op de REVA-beurs in Flanders Expo. Beleidsmakers, experten en ervaringsdeskundigen bespraken hoe pers ... 30 apr 2017 / Katrijn Ruts
Verberg submenu