Word vrijwilliger

Toon submenu

Wil je actief meewerken aan een inclusieve samenleving?

 

Je kan aansluiten bij één van de netwerken, je kan onze werking opvolgen via de Denkgroep, je kan een getuigenis brengen in scholen of bij een vereniging, je kan feedback geven aan de media ...

Zet als vrijwilliger mee je schouders onder GRIP!

Onze organisatie wordt ondersteund door een kleine staf van beroepskrachten maar zou nergens staan zonder vrijwillige medewerkers. Een kern van ervaringsdeskundigen is actief binnen GRIP en stuurt de dossiers, standpunten en acties aan. Deze ervaringsdeskundigen zijn personen met een beperking en hun familie. Ook mensen zonder handicap voeren mee actie, delen hun expertise als raadgever en helpen bij activiteiten.

GRIP organiseert interne vormingen voor de vrijwilligers en biedt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan externe studiedagen. Vrijwilligers ontvangen 5 digitale nieuwsbrieven met informatie over de interne keuken van de organisatie.

 

Hoe

Kandidaat-vrijwilligers worden uitgenodigd voor een intake, dat is een eerste kennismakings- en verkenningsgesprek. We willen goede afspraken maken en geen foute verwachtingen creëren. GRIP moet zeker zijn dat we kunnen voorzien in de juiste en voldoende ondersteuning voor een volwaardig engagement. In een volgende stap wordt er een vrijwilligersovereenkomst afgesloten.

Interesse? Stuur dan een mailtje naar Marie Aeles.

 

 

Verberg submenu