Word vrijwilliger in het Netwerk Inkomen

Inkomen Word vrijwilliger in het Netwerk Inkomen

Wat is het?

Het Netwerk Inkomen van GRIP is een netwerk van ervaringsdeskundigen die samenwerken voor het recht op voldoende inkomen om menswaardig te leven. Onze standpuntnota “Recht op een menswaardig inkomen” is onze inhoudelijke leidraad.

Wat doet het?

  • Samen acties bedenken en uitwerken om de doelstellingen van GRIP op het vlak van recht op voldoende inkomen na te streven. Beleidsbeïnvloeding en sensibilisatie.
  • We komen een paar keer per jaar samen. We wisselen ook veel uit via mail (bijvoorbeeld bewerken van documenten, inbreng van informatie…)
  • We wisselen info uit over de politieke actualiteit die invloed heeft op de inkomenspositie van personen met een handicap, en delen kennis vanuit onze eigen ervaringen.
  • We zoeken naar samenwerking met andere organisaties, academici, beleidsmakers en individuele activisten.
  • Leden van dit netwerk vertegenwoordigen GRIP wanneer het over het recht op voldoende inkomen gaat.

Iets voor jou?

Je staat achter de inclusievisie en doelstellingen van GRIP.

Je wil dat er meer werk wordt gemaakt van de rechten van personen met een handicap en je draagt graag je steentje bij tot het versterken van het recht op voldoende inkomen voor personen met een handicap.

Kandidaat-vrijwilligers worden uitgenodigd voor een kennismakings- en verkenningsgesprek.

Interesse? Stuur dan een mailtje naar Katrijn Ruts (katrijn@gripvzw.be), de stafmedewerker van GRIP die het Netwerk Inkomen ondersteunt.

Gerelateerde artikels

Europees rapport vermeldt aanbevelingen GRIP Europees rapport vermeldt aanbevelingen GRIP Een Europese onderzoeksgroep bekeek hoe het staat met de Sociale Bescherming van mensen met een handicap. We interviewden de onderzoekers. 06 mrt 2023 / Katrijn Ruts Inkomen Mensenrechten Signalen van onderbescherming: prijs van de liefde Signalen van onderbescherming: prijs van de liefde Gelijke kansen onder druk …. alarmerende mails over de prijs van de liefde. 14 feb 2023 / Katrijn Ruts Werk Mensenrechten Prijs van de arbeid en van de handicap verlaagd! Prijs van de arbeid en van de handicap verlaagd! Minister Lalieux neemt tweede horde in betere toegang tot de integratietegemoetkoming. 14 mrt 2022 / Katrijn Ruts Inkomen VN-Verdrag Leefloon onafhankelijk van integratietegemoetkoming Leefloon onafhankelijk van integratietegemoetkoming Goed nieuws en een rechttrekking van wat krom was, vindt GRIP. 22 feb 2022 / Katrijn Ruts Inkomen België hinkt op twee benen België hinkt op twee benen Lies Vanpeperstraete klaagt in een open brief aan minister Karine Lalieux terecht de archaïsche regelgeving integratiegemoetkoming aan. 23 sep 2021 / Katrijn Ruts Werk Inkomen Inkomensvervangende tegemoetkoming stijgt met 10,75% tegen 2024 Inkomensvervangende tegemoetkoming stijgt met 10,75% tegen 2024 12 feb 2021 / Seline Somers Werk Inkomen Prijs van de liefde afgeschaft? Prijs van de liefde afgeschaft? 11 feb 2021 / Seline Somers Werk Inkomen Leeftijdsverlaging inkomensvervangende tegemoetkoming en integratietegemoetkoming Leeftijdsverlaging inkomensvervangende tegemoetkoming en integratietegemoetkoming 10 feb 2021 / Seline Somers Standpuntnota Menswaardig inkomen Standpuntnota Menswaardig inkomen In 2018 schreef GRIP een standpuntnota over het recht op een menswaardig inkomen. Doel: beleidsmakers inzicht geven in de problemen en aanzetten tot actie. 25 jan 2019 / Katrijn Ruts Inkomen GRIP stelt voor: #inkomen GRIP stelt voor: #inkomen Personen met een handicap hebben recht op voldoende inkomen. Maar tal van drempels verhinderen dat. Het is hoog tijd om die weg te werken! GRIP's nieuwe publicatie wijst waar de pijnpunten zitten. 04 jun 2018 / Katrijn Ruts Inkomen Ondersteuning Ik betaal mijn ondersteuning zelf Ik betaal mijn ondersteuning zelf Anonieme persoonlijke tekst over door de mazen van het ondersteuningsnet vallen en de weerslag op het inkomen. 02 okt 2016 / Katrijn Ruts
Verberg submenu