GRIP stelt voor: #inkomen

Inkomen GRIP stelt voor: #inkomen

Personen met een handicap hebben recht op voldoende inkomen. Maar tal van drempels verhinderen dat. Het is hoog tijd om die weg te werken! GRIP's nieuwe publicatie wijst waar de pijnpunten zitten.

"Hoe groot is jouw inkomen?"

Geld: een thema dat vaak nog taboe is. De voorbije maanden kon je op onze website geregeld interviews lezen van mensen met een handicap. Zij gaven je inkijk in hun inkomenssituatie en namen je mee in hun ervaring daarbij. Je kon er al veel uit leren over de ongelijke kansen op een volwaardig inkomen wanneer je een handicap hebt.

We bundelden deze diepte-interviews in een verzorgde gedrukte publicatie : een tweede in de reeks #inclusie. Na #inclusie#wonen stellen we nu niet zonder trots #inclusie#inkomen voor ! De publicatie is een sensibilisatie-actie van GRIP. GRIP komt op voor een menswaardig leven, nu en in de toekomst.

Wie de verhalen leest, krijgt al veel inzicht in de drempels die deze mensen tegenkomen om hun situatie te verbeteren. In de publicatie lichten we die structurele drempels nog verder toe in stukjes extra duiding achter elk interview.

Want Patrick, Katleen en Nicolas, Ben, Gerda, Eefje en Hermi zijn niet de enigen die ermee worstelen. Het zijn problemen waar veel mensen mee te kampen hebben én waar onze beleidsmakers dus dringend mee aan de slag moeten!

Het is hoog tijd...  

Lees #inclusie#inkomen in pdf

Je kan de publicatie bestellen via https://www.gripvzw.be/nl/categorie/39/publicaties  

Persaandacht

Op 7 juni 2018 verscheen er ook een groot artikel in De Morgen met:

  • getuigen Hermi Ombelets en Patrick Schelfhout uit #inclusie#inkomen 
  • informatie over de politieke actualiteit
  • reactie van Katrijn Ruts van GRIP vzw
  • reactie van armoede-expert Bea Cantillon
  • reactie van staatssecretaris Zuhal Demir 

Lees het artikel in De Morgen van 7 juni 2018 in ISSUU

Gerelateerde artikels

Europees rapport vermeldt aanbevelingen GRIP Europees rapport vermeldt aanbevelingen GRIP Een Europese onderzoeksgroep bekeek hoe het staat met de Sociale Bescherming van mensen met een handicap. We interviewden de onderzoekers. 06 mrt 2023 / Katrijn Ruts Inkomen Mensenrechten Signalen van onderbescherming: prijs van de liefde Signalen van onderbescherming: prijs van de liefde Gelijke kansen onder druk …. alarmerende mails over de prijs van de liefde. 14 feb 2023 / Katrijn Ruts Werk Mensenrechten Prijs van de arbeid en van de handicap verlaagd! Prijs van de arbeid en van de handicap verlaagd! Minister Lalieux neemt tweede horde in betere toegang tot de integratietegemoetkoming. 14 mrt 2022 / Katrijn Ruts Inkomen VN-Verdrag Leefloon onafhankelijk van integratietegemoetkoming Leefloon onafhankelijk van integratietegemoetkoming Goed nieuws en een rechttrekking van wat krom was, vindt GRIP. 22 feb 2022 / Katrijn Ruts Inkomen België hinkt op twee benen België hinkt op twee benen Lies Vanpeperstraete klaagt in een open brief aan minister Karine Lalieux terecht de archaïsche regelgeving integratiegemoetkoming aan. 23 sep 2021 / Katrijn Ruts Werk Inkomen Inkomensvervangende tegemoetkoming stijgt met 10,75% tegen 2024 Inkomensvervangende tegemoetkoming stijgt met 10,75% tegen 2024 12 feb 2021 / Seline Somers Werk Inkomen Prijs van de liefde afgeschaft? Prijs van de liefde afgeschaft? 11 feb 2021 / Seline Somers Werk Inkomen Leeftijdsverlaging inkomensvervangende tegemoetkoming en integratietegemoetkoming Leeftijdsverlaging inkomensvervangende tegemoetkoming en integratietegemoetkoming 10 feb 2021 / Seline Somers Inkomen Word vrijwilliger in het Netwerk Inkomen Word vrijwilliger in het Netwerk Inkomen 05 mrt 2020 / Marie Aeles Standpuntnota Menswaardig inkomen Standpuntnota Menswaardig inkomen In 2018 schreef GRIP een standpuntnota over het recht op een menswaardig inkomen. Doel: beleidsmakers inzicht geven in de problemen en aanzetten tot actie. 25 jan 2019 / Katrijn Ruts Inkomen Ondersteuning Ik betaal mijn ondersteuning zelf Ik betaal mijn ondersteuning zelf Anonieme persoonlijke tekst over door de mazen van het ondersteuningsnet vallen en de weerslag op het inkomen. 02 okt 2016 / Katrijn Ruts
Verberg submenu